Maak hier uw
afspraak met uw
tende expert.

Tende raamdecoratie

Projecten

De schoonheid van een tende® gordijnconcept schuilt in het idee erachter.


tende® Oudenaarde


Een authentiek dorpsschooltje kreeg een strakke renovatie met behoud van de karakteristieke façade.  Om de passage voor de ramen en de hoogte daarvan nog extra kracht bij te zetten zonder het zwaar te maken,adviseerden wij luchtige linnen overgordijnen. Dit wars op het basisidee van de architect om strakke rolgordijnen te plaatsen. 

Een bijzonder goed glijdende  gordijnrail voor grote oppervlakten  werd ingewerkt in een massieve houten balk. Een goede coördinatie tussen architect, timmerman en onszelf hebben dit tot een mooi warm eindresultaat gebracht.

tende® Oudenaarde
 

Landelijk gelegen doch strakke nieuwbouwwoning met hoge ruimten met als opdracht warme ietwat zwaardere aankleding. Een knipoog naar de interieurs van de jaren ’80 met hedendaagse normen.

De grote raampartijen  zowel in breedte als hoogte, kregen klassieke overgordijnen in warme koperkleur passend met het hout.  Door de volumes was dit het element om voldoende warmte en gezelligheid in de woning te bekomen. 

Alle overgordijnen functioneren elektrisch. Op ons advies werd de juiste bedrading en positie van de elektriciteit voorzien.

Een opdracht waar we niet weinig trots op zijn.  Dankzij de goede verstandhouding en het vertrouwen van de klant in onze expertise hebben we hier het verschil kunnen en mogen maken

tende® Poperinge 
 

Oprichter van Extremis Dirk Wynants bouwde een oude boerderij om tot een prachtige, moderne woning. Oorspronkelijke elementen en nieuwe elementen gaan hand in hand.
Voor de aankleding van de zwevende kubussen en het ontwerpbureau en ook de Extremis HQ in Proven werden voorzien van raamdecoratie van tende

tende® Altex
 

Voor de open leefruimte is er gekozen voor een combinatie van luchtige gordijnen met strakkere Flow shades aan de 2 zijgevels, respectievelijk keuken en zithoek. In de slaapkamer en bergruimte, ook op het gelijkvloers, komt de Washi terug maar in Panel shades die schuiven aan een meersporenrail. Voor de kleinere ramen op het verdiep werd er voor duettes gekozen in verduisterende en lichtdoorlatende kwaliteit, voor respectievelijk slaap- en badkamers.

Voor de ramen aan de buitengevel in de leefruimte werd er gekozen voor een gordijn dat qua kleur en gevoel blendt met de tint en textuur van de muren.  De stof is volledig afsluitend maar toch nog lichtdoorlatend.  Zo blijft er, indien gesloten in volle zomer, voldoende licht aanwezig in de leeftruimte, want de lange gevelmuur geeft uit op het zuiden. 

Om rustiger te kunnen werken zochten we een oplossing om de workspace af te sluiten.  Een rail op pendels was nodig om het gordijn onder de bestaande technische structuren te laten schuiven.  De zware stof zorgt voor voldoende geluidsdemping.

Aan kant van de inkom, met zicht op de ommuurde buitenruimte stellen we een strakkere rolgordijnen voor.  Dit geeft een mooi contrast met de gordijnen en heeft een minder opvallend karakter, ideaal voor dit gedeelte van de loft, deels ook gang naar de slaapkamers.

 

 

Het overgordijn is aan de 2 kanten zichtbaar en verschillend van textuur.  De kant naar de slaapkamer heeft de look en feel van een wollen kwaliteit.  De subtiele tint van blauw in de weving past heel goed met het blauw geschilderde plafond.  De stof is volledig afsluitend maar toch nog lichtdoorlatend. De andere (achter)kant van de stof heeft een bruinere tint met een verticaal lijnmotief, die dan met de natuurlijke tinten van de badkamer mooi samenvalt.  
Door de vierkante plafondrail van het raam aan de voorkant te laten doorlopen via een verbuiging langs de badruimte kan het gordijn deze perfect afsluiten indien gewenst.

De lichtdoorlatende duette is perfect om tot ooghoogte perfecte privacy te voorzien en toch nog te kunnen genieten van de lucht/wolken.

Deze villa, een ontwerp van architect Stéphane Beel, is een mooi voorbeeld van modernistische architectuur.  Het rechthoekige volume is gebouwd rond een patio en heeft een quasi gesloten voorgevel.  Het is perfect ingepland in de bosrijke omgeving. 

In de leefruimte heb je het gevoel ‘buiten’ te zitten door de grote raampartij.  Het gordijn wordt hier een deel van het interieur en vormt een mooie 2de huid indien gesloten.  Bij de keuze ervan was het belangrijk dat het contact met de omgeving behouden bleef. 
De bewoners kozen voor een groenblauwe tint, een blikvanger maar tegelijkertijd ook zeer rustgevend.

In de slaapkamer zorgen de verduisterende duettes mee voor een goede nachtrust èn isolatie.
Door de neutrale kleur hier en de montage in de dagkant van de ramen, blijft de vormgeving strak, terwijl de horizontale lijnen toch zorgen voor een speels accent.

In september 2022 trokken Bram, Lore en hun zonen deze betonnen kunstenaarswoning in. (architecten Vanderbiest-Reynaert)

Zelf ontwerper, wou Bram Kerkhofs op een zo authentiek mogelijke manier de woning renoveren. Ze hadden graag aan alle ramen overgordijnen.  De originele inbouwprofielen werden waar mogelijk herbruikt.  Indien te fel beschadigd werd een eenvoudige aluminium profiel voorzien in opbouw.

In dit staaltje van rationeel minimalisme, omgeven door groen en bomen, is er een onwaarschijnlijk mooie lichtinval.  De gordijnen in de leefruimte, een linnen-wol mengeling, zijn subtiel aanwezig om zo de oorspronkelijke materialen, die overal terugkomen in de woning, te respecteren.

De bewoners zeggen zelf : ‘Het is een plek die inspireert.’
Dat kunnen we alleen maar beamen.

Ga voor onze nieuwsbrief!

Wil je up-to-date blijven?