Tende raamdecoratie

Maak hier uw
afspraak met uw
tende expert.

gordijnconcepten

Welke raamdecoratie is ideaal voor uw woning?
Wat wilt u als klant helemaal niet of juist heel graag?

Na een goed gesprek met gerichte vragen stellen we de meest geschikte raamdecoratie voor, rekening houdend met uw antwoorden en de technische mogelijkheden van het raam en de ruimte.
Dit gordijnconcept kan zowel uit stoffen of systemen of een combinatie van beiden bestaan.

Kiest u voor een duurzaam concept?
Net zoals wijzelf gaan onze partners hier steeds bewuster mee om.
In de tende® showrooms vindt u dan ook een mooi aanbod materialen uit gerecycleerde petflessen, biokatoen, lyocell, bamboe, ...
We vertellen u hier graag meer over in onze toonzaal.


Mooie gordijnen maken uw interieur helemaal af. Met een verscheidenheid aan kwaliteit en stijlen kunnen we alle mogelijke wensen vervullen. Naast een decoratieve functie hebben gordijnen nog tal van andere voordelen. Zo kunnen ze zonwerend, verduisterend, isolerend en akoestisch zijn. Eénmaal een stof gekozen, kunt u kiezen uit een aanbod van afwerkingsmogelijkheden. Met expertise adviseren we ook het beste ophangsysteem.

Alle gordijnen worden volledig op maat gemaakt in ons tende® confectieatelier.

Op zoek naar een gordijn met een textielkarakter dat bovendien horizontaal opent? Vouwgordijnen zijn in dit geval een goede keuze.

Met keuze in talrijke stoffen in verschillende kleuren, structuren en transparantiegraden ontwerpt u uw unieke vouwgordijn. Het vouwgordijn is met en zonder balkjes verkrijgbaar.  Beide varianten geven uw ruimtes een behaaglijk woongevoel.  De keuze van de stof bepaald hier heel erg de stijl van het resultaat.

Een vouwgordijn wordt manueel of elektrisch opgetrokken zodat de stof in plooien valt. Een open vouwgordijn is een blikvanger boven het raam en benadrukt de breedte van het raam. Dit in tegenstelling tot een gewoon gordijn dat met verticale plooien de hoogte accentueert.

 Vouwgordijnen worden volledig op maat gemaakt in ons tende® confectieatelier.

WE WILLEN ALLE WENSEN KENNEN,
DAN PAS CREËREN, OM TOT SLOT TE VERRASSEN.

Paneelgordijnen geven uw interieur een strakke, elegante uitstraling. Ze zijn uitermate geschikt voor wie een modern alternatief zoekt.

Paneelgordijnen worden ook wel eens Japanse panelen genoemd.  Er zijn heel wat toepassingen mogelijk afhankelijk van de keuze van de stof en zijn bovendien uitermate geschikt als scheidingswand.

Voor een echt authentieke look & feel werken we met Wood&Washi, die het Japanse washipapier gebruikt in een unieke gelamineerde versie. Op die manier creëren ze een duurzaam product.

Stoffen paneelgordijnen worden volledig op maat gemaakt in ons tende® confectieatelier.

Houdt u van strak en functioneel, kies dan voor een rolgordijn.

Met een rolgordijn moduleert u het licht naar wens. Ze zijn ideaal om het licht buiten te houden en privacy te creëren. Bovendien geniet u van een optimale lichtinval, rolgordijnen nemen namelijk niet veel ruimte in beslag in opgerolde stand.

De keuze van de stof is bepalend voor de graad van zicht-, blik- en lichtwering.

Rolgordijnen zijn er tot zes meter breed en drie meter hoog of drie meter breed en zes meter hoog. Zoals alle tende® producten worden deze systemen volledig op maat gemaakt.

Horizontale jaloezieën of “lamellen” zijn niet meer weg te denken uit een hedendaags interieur. Ze geven u de volledige controle over de richting en intensiteit van het licht. Ze bestaan in verschillende materialen.

Houten jaloezieën geven elk interieur een extra warme uitstraling. Aluminium jaloezieën zijn dan weer uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Fijnere lamellen geven een luchtigere en strakke aanblik.

Door het kantelen van de lamellen verhindert men de inkijk en blijft het lichtvolume optimaal. Ieder product wordt volledig op maat gemaakt van het raam.

Verticale lamellen worden niet langer enkel in kantoorgebouwen gebruikt. In het juiste materiaal kunnen ze ook in uw huis een sfeermaker zijn.

Verticale lamellen ogen zeer strak en zijn zeer praktisch in gebruik. Ze vervullen namelijk alle gewenste functionaliteiten in één product. Ze zijn uitermate geschikt voor grote ramen en kunnen ook gebruikt worden voor ramen met afwijkende vormen. In onze uitgebreide collectie vindt u verschillende materialen zoals textiel, pvc en aluminium met lamelbreedtes die variëren tussen 50mm en 250mm.

Manuele bediening of liever het gemak van een elektrisch bediening ? Beide zijn mogelijk!

WE DIRIGEREN LICHT EN SCHADUW,
JOUW RAAM IS ONS CANVAS.

Opzoek naar een compacte en elegante manier om het licht te verzachten of te verduisteren ? Kies dan voor plissé of duette gordijnen. Deze gordijnen zijn geschikt voor alle ramen, ook afwijkende vormen (rond, schuin, driehoek), wintertuinen of lichtkoepels.

Plissé en duette zijn zeer makkelijk in gebruik en kunnen op verschillende manieren bevestigd worden, zelfs zonder boren of schroeven. Hierdoor is een zeer compacte montage mogelijk.

Shutters zijn sfeervolle houten binnenluiken die je naar wens kan kantelen.  En hierdoor regelt u in 1 handomdraai de juiste lichtinval en mate van privacy. 

De uitgebreide kleurkeuze en verschillende breedtes zorgen ervoor dat shutters tegenwoordig in elk interieur passen. In een strak aangeklede woning maken ze een chic statement, terwijl ze in een landelijk interieur het elegante cottage gevoel creëren.

Realisaties #gordijnconcepten

Ga voor onze nieuwsbrief!

Wil je up-to-date blijven?