Trends in interieur winter 2018 -2019

bamboe_interieur
Trends in interieur winter 2018 -2019 Geschreven op 20 november 2018 in blog

Voor de aankomende trends in interieur legden we ons oor te luisteren bij Clo Casier, tende interieuradviseur in Tienen. We vroegen haar naar wat we de komende seizoenen mogen verwachten als trends zowel op vlak van interieur als meer specifiek voor raamdecoratie

.

Welke trends mogen we dit najaar en volgend jaar verwachten?

We zullen nog meer verbinding maken tussen het binnen- en het buitenleven. Dit was al merkbaar door de integratie van groene kleuren en natuurlijke materialen zoals hout. Dit zal alleen maar toenemen.

Op vlak van design richten we ons nog meer naar het botanische: tropical, het palmblad bijvoorbeeld. Fauna en flora zijn en blijven belangrijk. Bloemen die momenteel meer afgelijnd en fel zijn, zullen soberder en donkerder worden. Dierenprints waren eerst gebaseerd op ‘ safari’ en verschuiven richting het weelderige Amazonewoud: apen, olifanten, … Vogels blijven trending, al zullen de flamingo’s plaats maken voor paradijsvogels.

Verder zal de evolutie naar gepersonaliseerde items zich doorzetten. Gedaan met copy-paste, tijd voor wat ons op het lijf geschreven is.

Over welke kleuren hebben we het dan?

Tien jaar terug spraken we over limoengroen, nu over grasgroen en de kleur van bomen. We zullen afstappen van het sobere en kiezen voor meer vrolijkheid, meer leven. Groen blijft de hoofdkleur maar zal worden verruimd: van kakigroen tot heel bleek, pastel, muntgroen. Alle kleuren zullen makkelijk te combineren zijn. Daardoor ontstaat een gezellige ‘mix & match’.

We zullen ook meer de invloeden meekrijgen van Zuid-Amerika en Afrika. Bruin wordt het nieuwe zwart met een kleurenpalet uit aardse kleuren: donkerbruin, karamelbruin, terracotta, oranjerood, mosterdgeel… Warme kleuren die ook verwijzen naar de ondergaande zon in die landen.

Ook de roze tinten, de nude kleuren en de peachy tinten blijven zinderen. Lila zal zijn intrede maken en evolueren naar purper en zelfs paars.

Kleur wordt het kernwoord voor de toekomst, het wordt steeds meer de basis van het interieur.

En in raamdecoratie, welke trends zien we daar?

Terwijl er vroeger vaak gekozen werd voor een rolgordijn, zijn het tegenwoordig de (over)gordijnen die aan populariteit winnen. Dit heeft alles te maken met de warmte en gezelligheid die ze creëren. Een rolgordijn is strak en oogt te perfect. Overgordijnen staan voor de imperfecte perfectie. De toekomst brengt nonchalante gezelligheid. Je mag zien dat een product leeft, het hoeft allemaal niet meer zo afgelijnd te zijn.

Ook bij raamdecoratie vinden we de natuurbeleving terug. Ze uit zich in de keuze voor charmante houten lamellen of de zachtere variant in bamboe.

Wat maakt gordijnen dan zo belangrijk?

Gordijnen geven een bepaalde sfeer aan een interieur. Ze maken een ruimte compleet. Ze vervullen een esthetische rol maar zijn ook functioneel. Ze maken het onderscheid tussen dag en nacht en beschermen onze privacy. En die wordt steeds belangrijker. We zullen meer thuis vieren, thuis beleven met vrienden, familie en zelfs met onze huisdieren. Het interieur zal nog meer tot de private sfeer gaan behoren.

Winter staat synoniem voor gezelligheid, hoe vertalen we dat naar ons interieur?

In de winter leven we meer binnenshuis. Tapijt en kussens afgestemd op de kleur van de muren en de raamdecoratie, de juiste verlichting en leuke accessoires bepalen mee de sfeer.

Dat willen we niet alleen zien, ook voelen en ruiken. Een geurkaars, een stukje vers gebakken cake of een lekker geurende koffie geven het interieur een extra touch. En een passend muziekje maakt het helemaal af.

Hoe gaan tende interieuradviseurs te werk bij het geven van interieuradvies?

We vinden het belangrijk om de klanten beter te leren kennen. We proberen aan te voelen welk karakter iemand heeft. Zo ontdekken we welke stijl of karakter we kunnen toepassen. Iedereen is uniek dus het hoeft niet bij één bepaalde trend of stijl te blijven. We zetten onze eigen creativiteit in en combineren, vergelijken en matchen. Ook wanneer bepaalde items of materialen reeds aanwezig zijn in het interieur creëren we een mooi geheel.

Meer info over tende en de tende showrooms: www.tende.be