Een knappe tende realisatie in de kijker

Een knappe tende realisatie in de kijker Geschreven op 30 oktober 2018 in op stap met tende

Bij tende zijn we fier op de projecten die we met veel vakmanschap en deskundigheid neerzetten. Het ene project al wat groter en complexer dan het andere. Of het nu een strakke, moderne of juist een landelijke woning is, tende probeert steeds te verwezenlijken wat de klant voor ogen heeft.

Een van onze knapste realisaties vind je in Tremelo. De eigenaars van deze prachtige woning waren initieel van plan om van hun pensioen te genieten in de Mechelse stad. Na veel wikken en wegen besloten ze toch terug te keren naar Tremelo, dichter bij de kinderen en kleinkinderen. En eerlijk, wat een geweldige beslissing…

De knappe nieuwbouwwoning heeft, zoals je vanuit deachtertuin kan zien, veel én grote ramen.

Een droomproject voor hen, voor tende een uitdaging gezien de complexiteit van de ramen.

De wensen van de klant 

  • Veel licht behouden maar de mogelijkheid hebben het licht te filteren.
  • ’s Avonds niet van buiten naar binnen kunnen kijken.
  • Gordijnen die perfect aansluiten bij de stijl van het huis en de persoonlijkheid van de bewoners.
  • Consistentie doorheen heel het huis.

Semi-transparante overgordijnen

Zoals je kan zien op de foto’s, hebben we met tende het hele huis voorzien van dezelfdesemi-transparante overgordijnen. Een semi-transparante stof in witte kleur die er voor zorgt dat er nog voldoende licht binnen gelaten wordt. Wanneer de zon op de gordijnen staat, wordt het licht gebroken. Het contact met de tuin blijft, dankzij de fijnere kwaliteit. Alle overgordijnen hangen aan een halfrond wit gelakt aluminium profiel tegen het plafond en worden manueel bediend.

Enkele uitzonderingen

Op de bovenverdieping van het huis, bureel annex speelruimte voor de kleinkinderen, plaatsten we een witte zonnescreen. Dit raam is het namelijk het enige raam aan de voorkant van de woning. De keuze voor het plaatsen van een rolgordijn sluit hier meer aan bij het gesloten en strakke karakter van de voorgevel.

Omwille van de complexe afmetingen (5m80 hoog) hebben we 1 duplexraam in het huis aangekleed met een gordijn met een elektrische rail.

Tenslotte hebben we de glaspartij aan de noordkant van het huis niet voorzien van volledig afsluitende gordijnen. Gezien de stand van de zon was dit niet nodig.

Samen met de klant gaat tende steeds op zoek naar de beste en de mooist ogende oplossing. We gaan steeds voor raamdecoratie die volledig aansluit bij de wensen en persoonlijkheid van onze klant.

Heb jij ook een project waarbij je ons deskundig advies kan gebruiken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze twaalf showrooms. #durfwonenzoalsjebent