Haal de tropen in huis met bamboe lamellen

Schermafbeelding 2018-08-29 om 16.12.20
Haal de tropen in huis met bamboe lamellen Geschreven op 27 augustus 2018 in blog

Helemaal mee met de tropische interieurtrend die al even aan de gang is? Sinds enige tijd is het hot & trendy om de fauna en flora in huis te halen. Ben jij net zoals wij, helemaal verzot op het warme effect dat hout heeft op je interieur? Maar ervaar je anderzijds toch ook een schuldgevoel wanneer je denkt aan de bomen die hiervoor gekapt moeten worden?

Dan hebben wij goed nieuws! Bamboe is de trend én oplossing om dat schuldgevoel helemaal te laten varen. Daarbovenop zorgt bamboe ook nog voor de gewenste sfeer in huis. Hét perfecte alternatief dus voor hout om toch een warmte te geven aan je interieur.

Maar misschien eerst…Wat is bamboe nu juist?

Bamboe (bambu of bamboo) is de benaming voor heel wat grasvarianten. Het leuke is dat het gebruik van bamboe dé milieuvriendelijke oplossing is om een prachtige warme sfeer in huis te creëren. De verwerking van bamboo is ecologisch en het oogsten gaat razendsnel! Zo groeit de plant maar liefst 13 centimeter per dag. We vinden de plant vooral terug in tropische gebieden, waardoor ze meteen die exotische touch geeft aan je interieur.

Haal buiten naar binnen

Bij tende zijn we volledig in de ban van de exotische interieurtrend. Naast de prachtige uitstraling die bamboe lamellen geven, is het ook nog eens een super sterk materiaal. We vonden dit dan ook de ideale gelegenheid om bamboe lamellen te gaan gebruiken in de raamdecoratie. Of je nu van kleuren houdt of een voorkeur hebt voor een minimalistisch interieur, met de bamboe lamellen van tende kan het nooit fout gaan.

Bamboe lamellen de ideale keuze voor jouw interieur

We zien bij tende dat erg veel mensen kiezen voor lamellen in plaats van gordijnen. De houten lamellen bestaan al een hele tijd maar sinds 2 jaar zijn ze helemaal hot & trendy. De matte uitstraling die bamboe lamellen hebben, geeft net dat tikkeltje meer. Houten lamellen zijn vaak vernist of gelakt en vallen daardoor iets meer op.