De tende etalages ademen lente

IMG_2514
De tende etalages ademen lente Geschreven op 30 januari 2020 in blog

De winter is misschien nog in het land, onze etalages ademen binnenkort lente uit. De frisse kleuren doen ook jou wellicht uitkijken naar de eerste zonnige dagen die het aangenaam warm maken. Dat onmiskenbare lente-gevoel.

Voor onze lente etalage zetten we volop in op duurzaamheid en hergebruik, geven we nieuw leven aan wat eens afval was. Centraal staat immers de scrap_cmyk gordijnencollectie van de Japanse grafisch ontwerpster Rikako Nagashima, gemaakt in opdracht van onze partner Kinnasand.

Scrap_cmyk

Deze collectie – nieuw in ons aanbod – bestaat uit 4 dessins en een eenvoudige basisstof.

Elk design is gebaseerd op ‘verspild papier’ dat bij het testen en scherpstellen van de kleuren uit de printer loopt. Het resultaat is een grillig en onvoorspelbaar patroon van lijnen en blokken. Telkens in één van de vier basiskleuren bij offsetdrukwerk, namelijk: Magenta, Cyaan, Yellow en Key(zwart). Je kent het vast wel! Als je de kleurenkwaliteit van je eigen printer controleert of optimaliseert lopen er pagina’s met de grilligste patronen uit je printer.

De sporen, achtergelaten door de printer, variëren in intensiteit, diepte en precisie: sommige zijn vrijwel onzichtbaar, andere zijn duidelijker gedefinieerde blokken en strepen. Merkwaardig genoeg geeft dit de ontwerpen een bijna geschilderde uitdrukking, evenals een bepaalde dimensionaliteit en diepte.

En net die patronen gebruikt Rikako Nagashima. Het resultaat: verrassende dessins en motieven met een intrigerend ritme. Esthetisch zeer aantrekkelijk bovendien.

Door de strakheid van het ontwerp leent de stof zich perfect voor toepassingen in moderne interieurs, maar ze kan – indien juist gebruikt - ook voor ‘spanning’ zorgen in een meer klassieke context. De niet bedrukte versie is ideaal indien voor een sobere decoratie verkozen wordt. De print kan op die manier als accent gebruikt worden tussen de unikwaliteit. Qua toepassing dus mogelijkheden te over.

De gordijnstof

Ook de kwaliteit van de collectie heeft een eigen en uniek verhaal. Het grondmateriaal voor de gordijnen is speciaal ontwikkeld 100% gerecycleerd polyester, gemaakt van gebruikte plastic flessen. De unieke weving geeft een crêpe-achtig karakter dat doet denken aan mat, zandig papier.

Op deze manier zorgt Rikako Nagashima ervoor dat materialen aan het einde van hun levenscyclus een nieuwe toekomst krijgen en aan de start staan van nieuw leven. Wat waardeloos was, wordt nieuwe waarde gegeven.

Onze lente etalage

Deze verrassende collectie staat centraal in de lente etalage van elke tende-showroom. Soms zal je de magenta versie aantreffen, soms één van de andere kleuren. Want elke tende-adviseur laat zich inspireren door zijn eigen creativiteit. 

Daarrond bouwen we – met aanvullende stoffen, systemen en tapijtsamples - een aantrekkelijke etalage die helemaal aansluit bij het lentegevoel en de meest actuele trends in materialen en designs. Zeker de moeite waard om onze nieuwste presentatie te komen bewonderen en, waarom niet, binnen te komen om meer toelichting te vragen.

Meer dan welkom!