Functionaliteit en esthetiek gaan hand in hand

transparante_gordijnen
Functionaliteit en esthetiek gaan hand in hand Geschreven op 02 september 2019 in blog

In dit sfeervol nieuwbouwappartement in de parel van de Kempen zijn alle ruimtes voorzien van raamdecoratie. Zowel op vlak van functionaliteit als esthetiek werden er geen toegevingen gedaan.

De keuken

Het grote keukenraam geeft uit op een binnenplein/parking. Het linnen transparant gordijn geeft een fijne lichtinval, voldoende privacy en blendt mooi met de gekozen materialen en kleuren.

  

De hobbykamer

In hobbykamer die eraan grenst, speelt ook het licht. Ze kan volledig verduisterd worden door de horizontale houten bamboe lamellen, die manueel bediend worden.

 

De zithoek

Het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen loopt door in de zithoek. Hier is opnieuw gekozen voor een linnen gordijn. De speciale weeftechniek met dubbel weefsel geeft veel textuur en een dichtheid aan de stof.

 

De slaapkamer

In de slaapkamer en dressing worden respectievelijk het transparante rolgordijn en verduisterend vouwgordijn met een afstandsbediening bediend. Een gevoerd overgordijn zorgt voor de verduistering.

Voor de bevestiging van de gordijnen werd gekozen voor een mat wit vierkant profiel, bevestigd tegen het plafond, om de hoogte te benadrukken. 

 

De logeerkamer

Ten slotte werd er in het dakraam van de logeerkamer een verduisterende honinggraatplissé geplaatst.